website van

Jan Wouter van der Straaten

Mijn Karakter en mijn Curriculum Vitae

KARAKTER

Ik ben van 1955 en als je naar mijn gedrag kijkt valt er toch wel iets over te zeggen.

Ik denk dat de volgende zaken kenmerkend zijn: 

KWALITEIT

- GEDREVEN

- DOELGERICHT

MENS GERICHT

- CREATIEF

- MAKKELIJK LEREN

VALKUIL

- FANATIEK

- WORCAHOLIC - SLORDIG

- WEINIG AANDACHT VOOR MACHINES

- CHAOTISCH,- GRILLIG -

- BEELD BIJ ANDEREN: ERG THEORETISCH

GEDREVEN / FANATIEK

Dat is misschien wel mijn meest in het oog springende karaktertrek. Wat veel mensen leuk vinden aan mijn gedrag is mijn authenticiteit, mijn 100% betrokkenheid. Maar ja, 100% betrokken is natuurlijk wel aardig veel. 

DOELGERICHT / WORCAHOLIC - SLORDIG

Lijkt een beetje op punt 1. Iets concreter. Goede illustratie zijn mijn 6 eerste graads onderwijsbevoegdheden. Slordig lijkt er niet in te passen, maar als iets niet past in mijn primaire doel dan kan ik daar minder aandacht voor hebben. Toen ik in 2009 als militair de 4 daagse ging lopen was ik ca 80 kg, nu ben ik weer rond de 90 kg. Doel in 2009 was de 4 daagse uitlopen, daarvoor 10 kg afvallen was geen probleem. Vierdaagse paar keer als militair (uit)gelopen.

MENS GERICHT / WEINIG AANDACHT VOOR MACHINES

Liefst de hele dag 'onder de mensen'

Ga naar een bijeenkomst, terwijl ik eigenlijk mijn PC zou moeten proberen te repareren, of mijn belastingformulier invullen en opsturen

 BEHOEFTE LOKALE BORGING / NOOIT BUITEN EUROPA GEWEEST

Ik woon nu al bijna 50 jaar in Emst. Op de middelbare school geweest in Epe. In tal van clubs actief. Ik houd van het Oost-Veluwse landschap. Van de mentaliteit van de mensen. Als het je zo goed bevalt, is er weinig motivatie om bijvoorbeeld een maand naar Australië te gaan. Beetje saai misschien ? 

 CREATIEF / CHAOTISCH,- GRILLIG -

Mensen die niet zo creatief zijn, vinden dat ik van de hak op de tak spring. Ik kan razendsnel van de ene oplossing naar de andere oplossing gaan en dan weer later bij een eerdere oplossing terug komen. Dat snelle 'schakelen' tussen de diverse opties maakt mij, denk ik, ook zo geschikt als voorzitter of conflict-bemiddelaar.

Centraal in mijn overleg met anderen staat Win-Win-Win situaties vinden. Daar zit óók dat creatieve in. Degene met wie je samen naar een oplossing zoekt moet kunnen leven met de oplossing, jijzelf ook en tenslotte moet de oplossing ook goed zijn voor de maatschappij in haar geheel. Moet de oplossing 'ethisch' zijn. Absoluut ! Anders zoeken we nog even door.  

 MAKKELIJK LEREND

ik kan snel ingewikkelde stof tot mij nemen. Ik leer héél snel. Anders lukt het natuurlijk ook nooit om 6 eerste graads onderwijsbevoegdheden te halen, natuurlijk.

Tenslotte ben ik denk ik aardig loyaal. Ik ben een team-player. De belangen van het team gaan boven mijn eigen individuele belang.

Vanaf 2006 1e mantelzorger voor mijn moeder. Vanaf 2010 niet meer op vakantie geweest. Ik vind mantelzorg buitengewoon zwaar. Zal voorlopig nog lastig blijven.. Niet alleen voor mij, voor meer mantelzorgers vrees ik. 

Curriculum 

1955-1973 JEUGD

Mijn vader had in Amsterdam aan de UvA scheikunde gestudeerd en kreeg in 1953 zijn 1e leraarsbaan in Winterswijk waar ik in 1955 geboren ben en tot mijn 7e woonde. Tweede baan kreeg mijn vader in Apeldoorn. Ik woonde in Apeldoorn tot mijn 15e. Vanaf 1970 woon ik in Emst, één van de 4 kernen van de gemeente Epe.

1973-1989 STUDIE + TIJDELIJK WERK

1973 - op mijn 18e door de week op kamers in Amsterdam om te leren voor geschiedenisleraar. In het weekend lekker weer in Emst.

1975 - nog tijdens de studie 1e baantje als leraar geschiedenis. KSA - Apeldoorn

Dat is wat ik het liefste doe. Theoretisch op het hoogste niveau bezig zijn en dat combineren met praktijkervaring. 'Met je poten in de modder'

1988 - voorlopig even uitgestudeerd. Nog even gewerkt bij Cap Gemini.

was inderdaad geschiedenisleraar geworden zoals de bedoeling was toen ik naar Amsterdam ging, maar ook nog economieleraar, leraar maatschappijleer, leraar statistiek en -- zo dit ergens gegeven wordt--- leraar politikologie en sociaal culturele vorming. 

1990-2012 WERKERVARING + wat-aanvullende-studies

Tussen 1990 en 2012 een aantal jaren gewerkt als loopbaancoach ( ca 10 jaar), als spreker-bij-een-uitvaart ( ca 55-60x ), als algemeen opsporingsambtenaar in de rang van agent ( ca 10 jaar parttime voor het korps Amsterdam) Als Geestelijk Verzorger bij Defensie ( méér dan fulltime) 

Naast mijn werk ook gestudeerd aan Koninklijke Militaire Academie-afstudeerrichting Specialist -

IRGA Luitenant Kolonel

(aanloopschaal Majoor)


Universiteit voor Humanistiek-afstudeerrichting Zij-Instromer Geestelijk Verzorger/ Humanistisch Raadsman,


Ook bijna 10 jaar. NMI RegisterMediator


Een auto die niet wil starten aan de praat krijgen is niet mijn ding, maar geef me wat boeken en ik doe een paar weken later examen of geef er les in. Dat gold al voor mijn studietijd waarin ik zo'n 6 eerste graads onderwijsbevoegdheden haalde.

In 2013 was ik dat nog niet verleerd. Examen BOA gedaan. 

2005- heden MEDIATOR

De opleiding voor NMI mediator is een verhaal apart. Door Defensie werd ik daarvoor in 2005 3x vanuit Banja Luka in Bosnië naar Eindhoven gevlogen. Enerzijds was, naar de mening van de leiding van de missie, mijn aanwezigheid op dat moment in Bosnië cruciaal, anderzijds mocht mijn opleiding tot mediator geen vertraging ondervinden. Is ook niet gebeurd In 2006 keurig netjes de kennistoets gehaald en in 2006 geregistreerd bij het NMI..

MISSIE

Helaas ben ik ongetrouwd en heb géén kinderen. Dat betekent wél dat ik de luxe heb alleen te werken als ik het écht leuk en nuttig vind. Ik hoef niet te werken omdat anders anderen de dupe daarvan worden.


Sterke schouders dragen de grootste last. Naast het feit dat ik dit ethisch gezien het beste vind, denk ik ook dat Nederland in zijn geheel daarmee gebaat is. Er mogen best inkomensverschillen zijn, maar als het allemaal een beetje normaal blijft zal de criminaliteit ook minder zijn.

FAMILIE


Mijn broer Rieks heeft onderzoek gedaan naar verschillende familieleden


OVER GROOTVADER SCHEEPENS

http://www.rieksmuseum.nl/familie/overgrootvader_scheepens.pdf


DE VAN LINGEN'S

http://www.rieksmuseum.nl/familie/overgrootmoeder_van_lingen.pdf Ik zelf heb de tekst verzorgd voor 'De Indische Jaren", eerste 20 jaar van mijn moeder Sonja

Sruur voor de link een email naar [email protected]]il.com

U ontvang dan automatisch een link naar de tekst 

0